JP 1st Class - шаблон joomla Joomla
  • bg nature

Sve o SATA

Sve o sata

Dobrodošli na zvanični sajt SATA - Srpske asocijacije za transakcionu analizu!

Naša želja jeste da se na ovom sajtu informišete i bolje upoznate sa aktivnostima SATA udruženja i načelima transakcione analize (TA) kao i njene primene u Srbiji.
SATA je udruženje osnovano decembra 2000. godine, a iste godine je i zvanično 
pridružena evropskoj asocijaciji za transakcionu analizu (EATA), kao jedina asocijacija za TA u Srbiji.

 


SataTim

SATA tim

Pogledaj

NasaMisija

SATA vesti i aktivnosti

Pogledaj

SataKursevi

TA danas

Pogledaj


Drugi važni TA autori

 

Pored Erika Berna koji  je postavio načele same TA, njegov student, a kasnije i prijatelj Claude Steiner, klinički psihijatar i transakcioni analitičar nastavio je da se profesionalno bavi i razvija oblast TA, pre svega oblasti: emocionalne pismenosti,strouk ekonomije, životnog scenarija, alkoholizma i igara uTA. Claude Steiner je osnivač ICTAA-Međunarodne asocijacije za TA. Za više detalja možete posetiti njegovu web stranicu http://www.claudesteiner.com/

Među drugim važnim TA analitičarima, izdvajaju se  Roberti Mary Goulding, rodonačelnici Redecision metode u TA.Redecision metoda  je terapeutski pravac koji kombinuje Bernovu TA sa Geštalt tehnikom Fritza Perls-a. Koristeći pozitivne stroukove,ohrabrivanje i fokusiranjena"sada i ovde",Guldinzi pomažu klijentu da donese novu životnu odluku.Ovaj terapijski metod je efikisan pre svega u lečenju anksioznosti, fobija, obsesivno-kompulsivnog poremećaja, ranih trauma, depresije, suicidalnih misli i gubitaka.

Ian Stewart je jedan od najistaknutijih transakcionih analitičara, predavača i supervizora. Autor je nekoliko najpoznatijih udžbenika izTranskacione analize. Psihoterapeut sa više od trideset godina iskustva,1993. godine je osnovao Institut Bern u Notingamu, Engleska. Dobitnik je zlatne medalje Evropske asocijacije za transakcionu analizu.

Pored navedenih poznatih transakcionih analitičara, ističu se i autori koji su dobili Bernovu nagradu do 2012.godine[1]: Claude Steiner,Stephen B. Karpman, John M. Dusay, Aaron Wolfe Schiff &Jacqui Lee Schiff,Pat Crossman,Taibi Kahler, Fanita English,Ken Mellor and Eric Schiff, Franklin H. Ernst, Jr., Richard G. Erskine &Marilyn J. Zalcman, Muriel James,Pam Levin, Carlo Moiso,Sharon R. Dashiell, John R. McNeel, Vann Joines, Peg Blackstone, Jean Illsey Clark, Alan Jacobs, Fanita English, James R. Allen &
Barbara A. Allen, Richard G. Erskine & Rebecca L. Trautmann, Leonhard Schlegel, Michele Novellino, Pearl Drego, Graham Barnes, Ted Novey, Helena Hargaden&Charlotte Sills, Bernd Schmid, Gloria Noriega Gayol,
Dolores Munari Poda, William F. Cornell, Rosa Krausz, Marco Mazzetti.

 


B

 

" Svaka osoba kreira svoj život tako da sloboda i autonomija svakog od nas pružaju moć da se svaka naša zamisao ostvari, a od naše moći zavisi koliko ćemo dopustiti da nam se ne/nametnu druga mišljenja".

Eric BERNE

.

l

 

"Gubitnik je onaj koji ne zna šta da učini ukoliko izgubi, ali priča o tome šta će učiniti ukoliko pobedi, a životni pobednik ne priča šta će učiniti ako pobedi,ali zna šta da čini ako izgubi".

Eric BERNE

E

 

" Naše emocije su naše bebe. Ophodite se prema njima nežno i brinite o njima. Razumevanje i saosećanje će ih sigurno transformisati".

Thich Nhat Hanh-Zen budisticki monah


Kontaktirajte nas...

E-Mail
* Sva polja sa zvezdicom su obavezna

Kontakt informacije

PozoviteNas

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi treninga za vašu kompaniju, obuku zaposlenih ili treninga profesionalaca, kao i za sve one koji žele da se dalje edukuju iz oblasti transakcione analize, možete nas kontaktirati na sata.conference@yahoo.com