JP 1st Class - шаблон joomla Joomla
  • bg nature

Sve o SATA

Sve o sata

Dobrodošli na zvanični sajt SATA - Srpske asocijacije za transakcionu analizu!

Naša želja jeste da se na ovom sajtu informišete i bolje upoznate sa aktivnostima SATA udruženja i načelima transakcione analize (TA) kao i njene primene u Srbiji.
SATA je udruženje osnovano decembra 2000. godine, a iste godine je i zvanično 
pridružena evropskoj asocijaciji za transakcionu analizu (EATA), kao jedina asocijacija za TA u Srbiji.

 


SataTim

SATA tim

Pogledaj

NasaMisija

SATA vesti i aktivnosti

Pogledaj

SataKursevi

TA danas

Pogledaj


Eticki pravilnik

 

Članovi SATA su u potpunosti prihvatili EATA Etički pravilnik 02.07.2007.godine.

Smatramo da je ovaj dokument važna smernica u profesionalnom delovanju svakog našeg člana i da suštinski podržava osnovni filozofski princip Transakcione analize: JA SAM OK, TI SI OK i omogućava razvoj autonomije pojedinca i društva u celini.

Etički Pravilnik EATA-e namenjen je da služi kao smernica za nacionalne organizacije učlanjene u EATA-u i za svakog člana EATA-e. Namera je da pomogne praktičarima u upotrebi TA u Psihoterapiji, Savetovanju, Obrazovnom i Organizacionom planu na etički način. Svaka nacionalna asocijacija ima zadatak da odredbe Pravilnika unese u Deontološki nacionalni pravilnik. Pored toga, ovaj Pravilnik informiše javnost o tome kakvo ponašanje se može očekivati u tom smislu od članova ove Asocijacije.

 Ovaj pravilnik zamenjuje sve prethodne Etičke pravilnike EATA. Sve ranije etičke norme su obuhvaćene, ali fokus novog Etičkog pravilnika su kriterijumi profesionalnog etičkog ponašanja.

 Nacionalne organizacije učlanjene u EATA-u, prihvataju Etički pravilnik EATA, i koriste ga kao referentni okvir za analizu specifičnih situacija za svoje članove. Svaki član EATA pridržava se Pravilnika u svojoj praksi. U suprotnom, Nacionalna asocijacija formuliše sankcije.

  Ovaj Pravilnik ima tri dela: prvi deo je uvod u Pravilnik koji ukazuje na osnovni izgled etičnosti; drugi deo je srž Pravilnika i objašnjava definiciju osnovnih vrednosti i povezanih etičkih principa; treći deo je primena vrednosti i principa u praksi. (Ovaj deo će biti zaključen posle dopuna Etičkih komiteta i nacionalnih udruženja, koje će uzete u obzir vlastite zakonske zahteve.)

Ovde možete da preuzmete kompletane pravilnike :

 


B

 

" Svaka osoba kreira svoj život tako da sloboda i autonomija svakog od nas pružaju moć da se svaka naša zamisao ostvari, a od naše moći zavisi koliko ćemo dopustiti da nam se ne/nametnu druga mišljenja".

Eric BERNE

.

l

 

"Gubitnik je onaj koji ne zna šta da učini ukoliko izgubi, ali priča o tome šta će učiniti ukoliko pobedi, a životni pobednik ne priča šta će učiniti ako pobedi,ali zna šta da čini ako izgubi".

Eric BERNE

E

 

" Naše emocije su naše bebe. Ophodite se prema njima nežno i brinite o njima. Razumevanje i saosećanje će ih sigurno transformisati".

Thich Nhat Hanh-Zen budisticki monah


Kontaktirajte nas...

E-Mail
* Sva polja sa zvezdicom su obavezna

Kontakt informacije

PozoviteNas

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi treninga za vašu kompaniju, obuku zaposlenih ili treninga profesionalaca, kao i za sve one koji žele da se dalje edukuju iz oblasti transakcione analize, možete nas kontaktirati na sata.conference@yahoo.com