JP 1st Class - шаблон joomla Joomla
  • bg nature

Sve o SATA

Sve o sata

Dobrodošli na zvanični sajt SATA - Srpske asocijacije za transakcionu analizu!

Naša želja jeste da se na ovom sajtu informišete i bolje upoznate sa aktivnostima SATA udruženja i načelima transakcione analize (TA) kao i njene primene u Srbiji.
SATA je udruženje osnovano decembra 2000. godine, a iste godine je i zvanično 
pridružena evropskoj asocijaciji za transakcionu analizu (EATA), kao jedina asocijacija za TA u Srbiji.

 


SataTim

SATA tim

Pogledaj

NasaMisija

SATA vesti i aktivnosti

Pogledaj

SataKursevi

TA danas

Pogledaj


SATA - Srpska asocijacija za transakcionu analizu

 

SATA asocijacija, kao strukovna, neprofitna i nevladina organizacija, pored svojih profesionalnih standardnih aktivnosti, bavi se promovisanjem transakcione analize kroz saradnju sa međunarodnim organizacijama iz oblasti Transakcione analize, takođe vrši edukaciju i održavanje različitih radionica, letnjih škola, treninga, kao i publikovanje u oblasti psihologije i transakcione analize.
 
SATA asocijacija okuplja članove različitih profesija. Član SATA, a ujedno i član EATA, može biti svako ko je zainteresovan da radi na sebi i da unapređuje svoj lični rast i razvoj, na čemu se i sama Transakciona analiza zasniva. Pristupanjem u SATA, članovi prihvataju i Etički pravilnik EATA. SATA nudi različite vidove edukacije za pojedince, državne organe i privatni sektor. Pored seminara i radionica, članovi SATA-e održavaju i međunarodno priznate treninge, poput:
 
  • Osnovnog kursa iz TA"BASIC 101" i Naprednog nivoa edukacije psihoterapijskog modaliteta
  •  "ADVANCED TA". Bitno je napomenuti da su svi standardi SATA treninga u skladu sa EATA i ITAA (Internacionalna asocijacija za TA) standardima.
 
 Od 2009, na inicijativu SATA, omogućeno je polaganje CTA ispita (ispita za sticanje zvanja Sertifikovanog transakcionog analitičara) u okviru EATA, na srpskom jeziku. Ispiti se organizuju od strane SATA i EATA pred internacionanom komisijom, a sertifikati dobijeni na ovaj način su internacionalno priznati. Smatramo da je time postignut izuzetan doprinos na polju prihvatanja socio-kulturnih različitosti u Evropi.

OkDijagram


B

 

" Svaka osoba kreira svoj život tako da sloboda i autonomija svakog od nas pružaju moć da se svaka naša zamisao ostvari, a od naše moći zavisi koliko ćemo dopustiti da nam se ne/nametnu druga mišljenja".

Eric BERNE

.

l

 

"Gubitnik je onaj koji ne zna šta da učini ukoliko izgubi, ali priča o tome šta će učiniti ukoliko pobedi, a životni pobednik ne priča šta će učiniti ako pobedi,ali zna šta da čini ako izgubi".

Eric BERNE

E

 

" Naše emocije su naše bebe. Ophodite se prema njima nežno i brinite o njima. Razumevanje i saosećanje će ih sigurno transformisati".

Thich Nhat Hanh-Zen budisticki monah


Kontaktirajte nas...

E-Mail
* Sva polja sa zvezdicom su obavezna

Kontakt informacije

PozoviteNas

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi treninga za vašu kompaniju, obuku zaposlenih ili treninga profesionalaca, kao i za sve one koji žele da se dalje edukuju iz oblasti transakcione analize, možete nas kontaktirati na sata.conference@yahoo.com